Hopp til innholdet
Hjem » Nyheter » Ecofric’s vafler

Ecofric’s vafler

  Historien om vafler hos Ecofric er lang, vafler ble en tradisjon få måneder etter at selskapet ble etablert. Så i dag er vaffel tradisjonen snaue 2 år gammel og det er vi stolte av.

  Vi har prøvd mye; Telemarksrøra, Høibakk Vafler til og med Toro. Av ferdig rørene var det klart Høibakk sine vafler som var best, vi prøvde å innlede et samarbeid hvor vi fast kunne bestille mot noe rabattert pris. Etter mye frem og tilbake lot ikke et slik samarbeid seg løse, og vi måtte tilbake til tegnebrettet.

  Resultatet var at vi begynte å eksprimentere med å lage vår egen vaffelrøre. I skrivende stund har vi laget egne vafler over 100 ganger og testet forskjellig ingredienser for å lage de beste vaflene som mulig, vi har brukt melk, kefir, skummet kulturmelk (det gjenstår å teste plantebasert med mandel/soyamelk). Vi har testet mye mel, lite mel, med sukker, uten sukker. Men nå har vaflene nemlig blitt så gode at vi ikke lenger tror det er noe naturlig sted å forbedre dem, Men nå og nå ønsker vi å dele oppskriften.

  Ecofric’s vafler:
  3dl Skummet kulturmelk
  3 Egg
  150-200g Hvetemel
  1ss Kardemomme
  1ts Vaniljeekstrakt
  1ts Salt
  2ts Vaniljesukker
  1ss Sukker
  1ts Bakepulver
  50g Meierismør
  1ss Vann

  Oppskriften gir ca. 6-8 vafler

  Start med å klekke eggene i en kasserolle, rør så inn kardemomme, salt, vaniljesukker, sukker, bakepulver og vaniljeekstrakt. Ha i litt mel til du får en tykk røre før du tilsetter skummet kulturmelk og vann, rør så inn melet til du får en ganske så tykk røre. Finn frem vaffeljernet og la røren svele i 30 minutter. Voila! der har du Ecofric’s vafler!

  Når vi har truffet toppen, tror vi på videre innovasjon. Dette har gjort at vi har begynt å eksprimentere med nye ting som: gulrotkake vafler, vafler med peanøttsmør i røren, bacon, smash, lønnesirup, banan, syltetøy og is oppå, marsipan vafler med mørksjokolade og mange andre spennende varianter.

  Dette holder vi god oversikt over, så ved en senere anledning vil vi komme med en oversikt over alt det morsomm vi har prøvd. Kanskje du også skal teste vaffeldag på jobben? Godt tips til deg som vil samle ansatte og bygge et enda bedre arbeidsmiljø!