Hopp til innholdet
Hjem » Nyheter » Klimaregnskap for bedrifter er lansert!

Klimaregnskap for bedrifter er lansert!

  Klimaregnskap for bedrifter fra Ecofric

  Nå har vi endelig lansert klimaregnskap for bedrifter! Det gjør det enkelt, oversiktlig og målbart for bedrifter å ha kontroll på klimautslipp, energiforbruk, avfallsproduksjon og mer! Vi laget et klima- og energiregnskap for små og mellomstore bedrifter, som gjør det enkelt og målbart for bedrifter å se progresjon over tid.

  Hva er et klimaregnskap for bedrifter?

  Først; hva er et klimaregnskap for bedrifter og hva kan det brukes til? Et klimaregnskap, eller et klima- og energiregnskap som det egentlig heter, er en oversikt over bedriftens klimaavtrykk. De aller fleste klimaregnskap følger Greenhouse Gas Protocol (GHG Protocol), som deler opp klimaregnskapet i 3 deler (også kjent som scopes). Del 1; direkte utslipp fra forbrenning og egen transport, del 2: energi, fjernvarme og vannforbruk, del 3: indirekte utslipp fra avfall, kjøp og salg. For å gjøre det så sammenlignbart som mulig, regner man om de fleste utslippene til en felles enhet, CO2e, karbondioksidekvivalent eller CO2-ekvivalent.

  I vårt klimaregnskap brukes Global Warming Potential (GWP) i henhold til den femte vurderingsrapporten (ofte omtalt som AR5). Denne omregningen tar utgangspunkt i det globale oppvarmingspotensialet i et 100-års perspektiv på utslippet. Vi vil oppdatere til AR6 som er den nyeste vurderingsrapporten når alle utslippsfaktorene fra denne rapporten er klare.

  Vår første versjon

  Dette er vår første versjon av klimaregnskapet, så vi regner ikke om alle datapunkter til CO2e. Derfor vil du se at noen elementer, f. eks. avfall og kjemikalier, ikke regnes om til CO2e. De forblir i den mengden og måleenheten dere har valgt for å skape innsikt og målbarhet. Vi jobber med å få på plass omregningsgrunnlag for avfall, innkjøpte produkter og varer, men dette vil ta litt tid fordi det er viktig å få utslippsfaktorer som er så korrekte som mulig.

  Resultatet fra klimaregnskapet kan du enkelt laste ned i Klimaregnskapsrapporten som du finner under Dokumentasjon og eksport. Etterhvert vil også resultatet inkluderes i detaljrapporten som du kan lese mer om her.

  Prøv det i dag da vel!