Hopp til innholdet
Hjem » Nyheter » Hvorfor jobbe med bærekraft?

Hvorfor jobbe med bærekraft?

  Jordklode på gressplen - Hvorfor jobbe med bærekraft

  Du har sikkert tenkt på det; hvorfor i alle dager skal bedrifter jobbe med bærekraft? Hvordan kan en liten bedrift ha noe å si i en større sammenheng og er det ikke bare en utgift alt sammen?

  La oss begynne på toppen. Hva er egentlig bærekraft? Bærekraft blir ofte definert som: «En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.» I bedriftssammenheng referer man ofte til ESG, Environmental, Social and Governance. På godt norsk; Miljø- , Sosiale- og Forretningsmessige forhold. Det handler om risikostyring av bedriften og hvordan den påvirker miljø, samfunn og økonomi. Bærekraft er mye mer enn miljø!

  En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.

  Vår felles framtid 1987 fra Verdenskommisjonen for miljø og utvikling, ledet av Gro Harlem Brundtland.

  Hvorfor man jobber med bærekraft varierer fra bedrift til bedrift. Noen gjør det fordi de har lest klimarapportene fra FN’s klimapanel, andre gjør det for å vinne anbud, noen gjør det fordi det er lønnsomt, og noen gjør det bare fordi de syns det er viktig og riktig. Men om du skal gjøre noe av det i listen under, er første steg å jobbe med bærekraft. Kanskje dere trenger:

  • Innsikt i egen bedrift og hvor bærekraftig dere er
  • Bærekraftsdokumentasjon til anbud og tilbud
  • Komplett klima- og energiregnskap ​
  • Anbefalte endringer og forbedringer på et sølvfat
  • Mulighet til å rapportere mot anerkjente rammeverk
  • Søke grønne midler og lån

  Vi kan hjelpe dere med bærekraft

  Din digitale bærekraftsavdeling kan hjelpe med det, og alt kan gjøres selvbetjent. Hos oss tar vi dere gjennom en rekke spørsmål som ender opp i en score. Basert på svarene deres vil dere enkelt kunne laste ned en detaljrapport som kan legges ved anbud og lånesøknader, dere vil få innsikt i hvor bra dere gjør det i hver kategori og underkategori. I tillegg får dere mulighet til å lage et klima- og energiregnskap, som kan gi dere viktig innsikt i karbonavtrykk og forbruk.

  Din digitale bærekraftsavdeling som hjelper dere å forstå, forbedre og rapportere på bærekraft. Slik at dere kan delta i det grønne skiftet, uten at dere kaster bort unødvendig tid og penger.